Få exklusivt knivset och block från Global vid beställning av nytt kök. Värde 6 398:-

Tillbaka till blogg

Kökstrender 2020

Miljö och hållbarhet

2019 blev året där klimatdebatten inte undgick någon. Det snackas hållbarhet så mycket att det inte längre är en trend utan snarare en förutsättning. Förra året var det fler och fler företag som blev transparenta med sina produktioner, vart och hur man tillverkar samt vilka material man använder. 2020 kommer miljö och hållbarhet att explodera och begreppet hållbarhet kommer att bli årets mantra. Det återspeglas såklart även i våra hem.


Kvalitet framför kvantitet

Vi reflektera allt mer över våra val av produkter, vår konsumtion och materialval. Vi är därmed mer benägna att lägga en liten extra slant på något som vi vet är framtaget på ett schysst sätt och som kommer hålla under en lång tid. Vi väljer hellre hållbara produkter än slit och släng och satsar på kvalité framför kvantitet.


Second hand i första hand

I och med att vi gör fler medvetna konsumtionsval ökar även intresset för återanvändning. Ju längre vi kan använda våra produkter desto bättre. Second hand är nu längre inte bara hållbart utan även riktigt trendigt. Istället för ett par nya köksstolar kanske du hittar ett second hand-fynd eller en riktig vintageskatt? Som dessutom är mycket mer personlig och dyrbar än en ny plaststol.


Kökstrend 2020 second hand hållbart naturligt
Second Hand-fyndade stolar, trendigt och hållbart!

Ta in naturen i köket

I den här hållbara och miljömedvetna andan tänker vi även på våra materialval. Många skrotar plasten och väljer naturliga material, som t.ex. olika träslag, sten, stål, marmor och linne. Detta har flera fördelar. Inte bara är det hållbart, det skapar även värme och lugn i våra hem. I vår digitala snabba värld vill vi återkoppla kontakten med naturen och kunna varva ner, nu mer än förr. Att ta in naturen och använda ärliga, obehandlade ytor är ett sätt att göra det. I våra kök kommer vi därför se ännu mer inslag av trä, rena linjer, trästrukturer och sten. Gärna nordiska och ljusa träslag som björk, ek och furu m.m.


Odlingslösningar

Något som började dyka upp lite här och där under 2019 och som vi förväntar oss ännu mer under 2020 är olika odlingslösningar i köken. Istället för en kruka med basilika på bänken som fungerar mest som prydnad, ser vi fler integrerade odlingsstationer i köken. Kanske kommer små miniväxthus med växtbelysning bli standard om några år där vi kan odla våra egna kryddor och basbehovet av grönsaker på ett hållbart sätt?


Grått och beiget - Trendigt!

Förra året såg vi mycket pasteller i rosa, gula och gröna toner. Eller inslag av djupa, mörka färger med inspiration från Art Deco. Men årets färgpalett spås gå i naturliga beiga och gråa toner, gärna ton i ton, med inslag av blått och grönt. Jordnära, harmoniska färger som återspeglar naturen utanför. Genom att ta in naturliga färger och träslag i köket skapas en härlig känsla av harmoni och lugn.


Classic blue - Årets färg

Pantone har utsett årets färg till Classic Blue (Pantone 19-4052) en klassisk, lugn, stabil och tidlös blå färg som fungerar som en motpol till vårt snabba teknologiska samhälle. Vi förväntar oss därför många fler kök i matta, blåa och vilsama nyanser under 2020.


Lugna beiga och grå toner, sten och trästruktur - hur trendigt som helst 2020.

Sammanfattning

Trenderna inför 2020 kan egentligen kopplas ihop och sammanfattas med samma ord: hållbart, naturligt och jordnära. Vi längtar efter naturen. Att få känna trygghet och harmoni. Vi vill ha ärliga, äkta material och harmoniska, lugna färgval. Egentligen har det varit aktuellt under hela 2019 men fortsätter under 2020 och kommer då verkligen att få blomma ut. 


inläggets kategorier:

Fler spännande inlägg

Inspirerande kategorier

Vi tillverkar moderna kvalitetskök där anpassade lösningar är standard, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul.

Välkommen till oss på Creoform Kök.

Fler spännande blogginlägg

Trend

Kökstrender förr

Hur såg egentligen kökstrenderna ut förr i tiden? Är det några kökstrender som lever kvar än idag? Vi på Creoform har dykt ner i kökets trender sen tidigt 1800-tal fram till 2000-talet.

Kök

Köksinspiration - Platsbyggt kök i shakerstil

Ett exklusivt, varmt och välkomnande kök i shakerstil med perfekt platsbyggd känsla och infällda luckor.

Kök

Köksinspiration - Engsö Exclusive Pärlgrå

Ett gediget, värmande kök som tillför lite stabilitet i en värld av kaos. Rustikt, rofyllt och lantligt kök med känslan av platsbyggt.

Ett svenskt familjeföretag med samma passion, värderingar och kvalitetstänk som vid starten för 45 år sedan.

Vi tillverkar moderna kvalitetskök med känsla, där anpassade lösningar är en självklarhet, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul att köpa ett nytt kök.
Välkommen till oss på Creoform Kök.