Få exklusivt knivset och block från Global vid beställning av nytt kök. Värde 6 398:-

Skötselråd för att du ska kunna
ta hand om ditt kök

Laminatluckor

Använd en trasa fuktad med vatten eller vid behov diskmedel. Torrtorka inte. För fläckborttagning kan du använda T-sprit eller lacknafta, eftertorka sedan med rent vatten. Använd inte medel som innehåller ammoniak eller slipmedel.

Målade luckor

Målade ytor rengör du med milda och i hushållet normalt förekommande rengöringsmedel. Eftertorka med vattenfuktad trasa så att rengöringsmedlet avlägsnas och torrtorka därefter med en torr trasa. Använd inte skurpulver, ammoniak eller andra medel som innehåller slipmedel. Diskbänksluckor måste du torka av efter diskning så att det inte blir vatten kvar på kanterna.

Träluckor

Använd ett milt rengöringsmedel, gärna gulsåpa som dessutom är miljövänligt. Torka med en lätt fuktad trasa. Använd inte skurpulver eller preparat som innehåller slipmedel eller andra repande partiklar.

Köksskåp

Använd en fuktig trasa och diskmedelslösning, du kan även använda koncentrerat diskmedel. Om ytan är mycket smutsig kan du använda en blandning av 1 del aceton och 3 delar T-sprit. Skurpulver, stålull eller andra medel med slipande effekt får inte användas. Eftertvätta alltid med rent vatten och torka torrt så att inte vatten tränger in i skarvarna.

Laminatbänkskivor

Bänkskivorna kan rengöras med alla i hushållet normalt förekommande rengöringsmedel. Undvik dock att koncentrerade mineralsyror och starkt frätande ämnen såsom vätesuperoxid, jod och bläck kommer i kontakt med laminatytan. Dessa ämnen förorsakar frätskador eller missfärgningar. Laminatet tål under kortare tid upp till 180 grader. Använd dock alltid underlägg till varma kärl.

Ångan från diskmaskinen kan skada bänkskivan. För att undvika detta finns speciell folie att köpa för att skydda undersidan av bänkskivan vid diskmaskin. Det finns även lister av aluminium att köpa, som du kan sätta på kanter mot spis, som skyddar mot värme och stötar.

För instruktioner av skötsel av bänkskivor i övriga material hänvisar vi till respektive bänkskiveleverantör, din köksspecialist hjälper dig.

Ett svenskt familjeföretag med samma passion, värderingar och kvalitetstänk som vid starten för 45 år sedan.

Vi tillverkar moderna kvalitetskök med känsla, där anpassade lösningar är en självklarhet, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul att köpa ett nytt kök.
Välkommen till oss på Creoform Kök.