Få exklusivt knivset och block från Global vid beställning av nytt kök. Värde 6 398:-

Tillbaka till blogg

Köksinspiration - Platsbyggt kök i shakerstil

I tider som dessa är stabilitet och trygghet extra viktigt. Därför känns detta kök extra passande. Månadens köksinspiration är ett varmt, välkomnande och vackert träkök i shakerstil och med den perfekta platsbyggda känslan. Ett tidlöst kök som ger en omedelbar känsla av lugn och som med sina mjuka toner och naturliga material fångar essensen av den nordiska designen. Med perfekt blandning av lantlig känsla och modern touch. De infällda luckorna Robus Exklusive är byggda i ask med en enkel ram och panel i mitten. Vackert, enkelt, tidlöst och i den perfekta gråbeiga nyansen. Bänkskivan i granit fortsätter upp en bit på väggen genom en bakkantlist. Färgen Steel grey är en grovkornig granitsten med mörkgrå till svartbrun bakgrund och enstaka mindre ljusgrå korn som ger en fin konstrast till den ljusare grå färgen på luckorna.

Robus Exclusive Ask - Shakerkök och platsbyggd känsla

Shakerkök förknippas direkt med kvalitet och gedigna material. Shakerköken härstammar från Shakerrörelsen under mitten av 1700-talet. Shakers som de kallades för var kända för sina vackra hantverk och handbyggda träkök. Shakerrörelsens ledord var ärlighet, funktion och enkelhet och dagens moderna shakerkök är i hög grad inspirerade utifrån denna filosofi med fokus på material och funktion. Ett typiskt shakerkök är byggt av massivt trä med infällda luckor. Den klassiska shakerluckan består av fem delar: Fyra delar till ramen och en “spegel” i mitten. Kanterna är oftast helt raka. Färgskalan i shakerkök är hämtad från naturen och färgerna gjordes av olika leror, vilket har inspirerat dagens färgpaletter. Ett shakerkök saknar onödiga sirligheter och krusiduller. Det är stilrent och avskalat, men blir i sin enkelhet och fokus på material och funktion väldigt vackert.

Luckan Robus Exclusive i Ask.

Bänkskivan i granit och färgen steel grey med gråbrun bas gifter sig bra med den ljusa gråbeiga färgen.

Är du intresserad utav ett platsbyggt kök, ett kök i shakerstil, eller kanske bara ett kök med infällda luckor? Hör av dig till närmsta återförsäljare, du hittar en lista över dem här. Vi tillverkar alltid alla skåp och luckor efter beställning och efter dina egna mått. För oss är kök mer än bara ett jobb, kök har tillverkats i vår familj i flera generationer och vi förstår vikten av ett platsbyggt kök och specialmått. Du kan få precis den där handtillverkade, platsbyggda shakerkänslan och ett kök som bara är ditt alldeles egna.

En härlig vy ut över det vackra köket i shakerstil med luckan Robus Exklusive i Ask


inläggets kategorier:

Fler spännande inlägg

Inspirerande kategorier

Vi tillverkar moderna kvalitetskök där anpassade lösningar är standard, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul.

Välkommen till oss på Creoform Kök.

Fler spännande blogginlägg

Trend

Kökstrender förr

Hur såg egentligen kökstrenderna ut förr i tiden? Är det några kökstrender som lever kvar än idag? Vi på Creoform har dykt ner i kökets trender sen tidigt 1800-tal fram till 2000-talet.

Kök

Köksinspiration - Engsö Exclusive Pärlgrå

Ett gediget, värmande kök som tillför lite stabilitet i en värld av kaos. Rustikt, rofyllt och lantligt kök med känslan av platsbyggt.

Kök

Köksinspiration - Milano Duvblå

Vi välkomnar våren med månadens köksinspiration - Milano Duvblå. Blå är enligt Pantone årets färg som har valt ut färgen Classic Blue inför 2020. Färgen ska symbolisera tidlöshet, lugn, elegans och enkelhet - Något vi verkligen kan säga om det här köket!

Ett svenskt familjeföretag med samma passion, värderingar och kvalitetstänk som vid starten för 45 år sedan.

Vi tillverkar moderna kvalitetskök med känsla, där anpassade lösningar är en självklarhet, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul att köpa ett nytt kök.
Välkommen till oss på Creoform Kök.