Få exklusivt knivset och block från Global vid beställning av nytt kök. Värde 6 398:-

Tillbaka till blogg

Höstens trendfärger

Det är ingen hemlighet att vår längtan till naturen växer samtidigt som vårt behov att varva ner och koppla av i vår hektiska vardag. Forskare har nu bevisat att våra kroppar påverkas positivt av att vistas i skog och natur, som har en läkande effekt, speciellt på våra stressnivåer i kroppen. Därför är höstens trendfärger egentligen ingen nyhet, utan snarare en långtgående trend som handlar om hållbarhet, vårt välbefinnande och närheten till naturen, där vi kan få varva ner, grunda oss själva, andas ut och koppla av. Köket kallas ju hemmets hjärta, därför är det viktigt att känna att det är platsen där du kan komma till ro och känner dig som hemma.


Med inspiration från naturen

I höstens palett finner vi naturnära och nedtonade färger framtagna med inspiration från naturen, skogen, havet och djurriket. Det är dämpade, jordnära toner i beige, grått, ockragult, senap, sand, aprikos och rost. Samt inspiration från skogens olika nyanser av grönt och mörkgrön. Men även inspiration från havet i form av mörkblå och koboltblå som är en lite klarare blå som flirtar lite tillbaka till Art Deco.

När mörker infaller vill vi boa in, och kura ihop oss i våra hem, precis som när vi vill tända ljus under vinterns allra mörkaste dagar. Mörkare färger tenderar att skapa en större känsla av trygghet. En naturnära palett gör även att vi känner lugn och harmoni och utstrålar dessutom tidlöshet. Det är en färgskala som aldrig går ur tiden.

Vilken kulör ska jag välja?

För att få ett harmoniskt intryck rekommenderar vi att låta köket och luckorna ha samma ton som väggarna, men vill man ha lite mer kontrast kan de gå i olika ton. Vid färgval ska du dock tänka på att färger beter sig helt annorlunda från ett litet färgprov till när de kommer upp på en vägg eller en lucka. Färger på stora ytor, som t.ex. en vägg tenderar t.ex. att bli något mörkare än färgprovet, och på en lucka något ljusare. Olika ljus och väderstreck påverkar också färgen, där färgen i ett rum mot söderläge blir lite varmare och färger mot norr kan bli något kallare. Så testa alltid färgen genom att ta hem färgprover och provmåla, eller fråga oss om råd vilken färg som skulle kunna passa i ditt kök. Hos Creoform kan du välja vilken färg du vill från NCS-skalan, vilket innebär att du kan skräddarsy dina köksluckor precis som du vill ha det!

Mörka luckor fungerar oftast bättre i ett större kök, då mörka färger tar upp mer ljus. Ljusare luckor fungerar bättre i ett mindre kök, eftersom ljusa/vita färger gör att rummet upplevs vara större. Oavsett kan man inspireras av naturen, havet och djurriket och få den där lugna harmoniska känslan. Har du ett stort kök kanske du kan våga dig på lite mörkare blå luckor, beiga, grå eller mörkgröna luckor, och i ett litet kök kan du med fördel välja en lätt beige, ljust grå, blå eller grön.


Skogsgrönt kök

Detta år har trenden med gröna kök verkligen exploderat! Kanske är det inte den färg man tänker på först när man ska välja färg till sitt kök, men ta en titt nedan på vårt kök Bistro med den målade luckan Tidö i den skogsgröna färgen NCS S 7005-G80Y, så kommer du komma på andra tankar. För visst kan man nog säga att "Grönt är skönt".

Tidö 7005-G80Y Bistro

Behöver du hjälp med att välja färg? Hos Creoform kan du välja mellan alla 1950 färger från NCS-skalan när du väljer färg på ditt Creoform-kök, så att du kan få precis den färg du känner dig hemma med och som passar i ditt kök. Är du fortfarande osäker på vilken färg du ska välja på dina luckor - boka ett kostnadsfritt hembesök med en av våra köksspecialister.inläggets kategorier:

Fler spännande inlägg

Inspirerande kategorier

Vi tillverkar moderna kvalitetskök där anpassade lösningar är standard, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul.

Välkommen till oss på Creoform Kök.

Fler spännande blogginlägg

Trend

Kökstrender förr

Hur såg egentligen kökstrenderna ut förr i tiden? Är det några kökstrender som lever kvar än idag? Vi på Creoform har dykt ner i kökets trender sen tidigt 1800-tal fram till 2000-talet.

Kök

Köksinspiration - Platsbyggt kök i shakerstil

Ett exklusivt, varmt och välkomnande kök i shakerstil med perfekt platsbyggd känsla och infällda luckor.

Kök

Köksinspiration - Engsö Exclusive Pärlgrå

Ett gediget, värmande kök som tillför lite stabilitet i en värld av kaos. Rustikt, rofyllt och lantligt kök med känslan av platsbyggt.

Ett svenskt familjeföretag med samma passion, värderingar och kvalitetstänk som vid starten för 45 år sedan.

Vi tillverkar moderna kvalitetskök med känsla, där anpassade lösningar är en självklarhet, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul att köpa ett nytt kök.
Välkommen till oss på Creoform Kök.