Få exklusivt knivset och block från Global vid beställning av nytt kök. Värde 6 398:-

Tillbaka till blogg

Hantverket är på väg tillbaka!

Hantverket har under en längre tid varit hotat sedan industrialismen start då produkter började tillverkas på löpande band. Men nu äntligen ser det ut som att hantverket börjar återfå sin rätta status där fler och fler inser vikten och exklusiviteten med handtilllverkade produkter. Det finns inget lyxigare, och som dessutom är ett miljövänligare val då vi oftast väljer närproducerade produkter. I en värld som blir mer och mer medveten om sina val, blir tillverkningsprocessen och frågan vart råvarorna kommer ifrån allt viktigare.

Vi lever i ett slit-och-släng samhälle, vi byter ut inredning som om det vore underkläder. Men fler och fler börjar uppskatta och se värdet i hantverket, främst inom t.ex. konst, keramik, snickeri m.m. Istället för exklusivt och dyrt är det nu en lyx att få hemlagat, hemsnickrat, egentillverkat, personligt och riktiga hantverkare med generationer av kunskap. Trenden ökar t.ex. kraftigt i att odla eget hemma, som att odla tomater på balkongen på sommaren, göra sin egen sylt och marmelad, göra sin egen tvål eller börja lära sig dreja och sticka. Allt fler vill göra eget och ha något personligt som är lika exklusivt som den dyra designprodukten som måste fraktas runt halva jordklotet. Och med det kommer även respekten för hantverksyrken tillbaka.

Hantverket har varit hotat under en längre tid där många verksamheter har fått lägga ner. Men nu kan det alltså vara på väg tillbaka. Slit-och-släng samhället är på väg att dö ut. Vi är därför också mer villiga att betala lite mer för att få bättre kvalité och exklusivt hantverk. När vi tidigare blev exhalterade över en exotisk annanas vill vi nu istället ha produkter som är närproducerade, hållbara och äkta. För vad är väl bättre än en riktigt fin, handsnickrad stol tillverkad av nordiskt trä, kanske med en björk från din egen bakgård? Eller närproducerad mjölk direkt från bondgården i grannbyn? För det finns ju någonting unikt med varje produkt som är handtillverkad, och egenproducerat, det får en oersättlig personlig touch och känsla.

Hos Creoform får du alltid måttbeställda kök och luckor utan extra kostnad. Slipp ett fyrkantigt fabrikstillverkat kök där du får skapa egenlösningar i efterhand för att det inte riktigt passar. Vi tillverkar alltid alla skåp och luckor efter beställning och efter dina egna mått. För oss är kök mer än bara ett jobb, kök har tillverkats i vår familj i flera generationer, och vi förstår vikten av att platsbygga och skapa specialmått. Du vet det där knöliga hörnet bredvid dörren som inga standardkök kan lösa, det löser vi!Du kan få precis den där handtillverkade, platsbyggda känslan och ett kök som bara är ditt alldeles egna. Boka ett kostnadsfritt hembesök så berättar vi mer. Special är vår standard!
inläggets kategorier:

Fler spännande inlägg

Inspirerande kategorier

Vi tillverkar moderna kvalitetskök där anpassade lösningar är standard, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul.

Välkommen till oss på Creoform Kök.

Fler spännande blogginlägg

Trend

Kökstrender förr

Hur såg egentligen kökstrenderna ut förr i tiden? Är det några kökstrender som lever kvar än idag? Vi på Creoform har dykt ner i kökets trender sen tidigt 1800-tal fram till 2000-talet.

Kök

Köksinspiration - Platsbyggt kök i shakerstil

Ett exklusivt, varmt och välkomnande kök i shakerstil med perfekt platsbyggd känsla och infällda luckor.

Kök

Köksinspiration - Engsö Exclusive Pärlgrå

Ett gediget, värmande kök som tillför lite stabilitet i en värld av kaos. Rustikt, rofyllt och lantligt kök med känslan av platsbyggt.

Ett svenskt familjeföretag med samma passion, värderingar och kvalitetstänk som vid starten för 45 år sedan.

Vi tillverkar moderna kvalitetskök med känsla, där anpassade lösningar är en självklarhet, oavsett om du vill förnya eller förändra köket helt. För oss och alla i Creoform-familjen handlar det om hög kvalitet, bra service och snygg design. Och framför allt att det ska vara enkelt och kul att köpa ett nytt kök.
Välkommen till oss på Creoform Kök.